Over ons

Wij investeren in maatschappelijk welzijn

De Rasile Group zet zich in voor het realiseren van maatschappelijk welzijn. Wij zien welzijn als een holistisch concept dat verder gaat dan het hebben van voldoende inkomen om in onze biologische behoeftes te kunnen voorzien.

Welzijn heeft ook betrekking op fysieke en mentale veiligheid, op zingeving, autonomie, contacten met anderen en met de natuur. Deze visie op welzijn passen we toe op individuen, gemeenschappen en zelfs hele landen. Verbinding is essentieel voor welzijn, daarom hechten we als Rasile Group veel waarde aan het bouwen en versterken van gemeenschappen. 

Omdat iedere entiteit binnen de groep een eigen aandachtsgebied heeft, kunnen we op vrijwel alle vlakken van welzijn een rol spelen. Iedere entiteit op haar eigen wijze, vanuit het eigen domein en de eigen identiteit.

Visie

In een wereld die steeds sneller verandert, bekijken wij problemen vanuit zoveel mogelijk invalshoeken. Het multidisciplinaire karakter van de Rasile Group stelt ons in staat om meerdere perspectieven bij elkaar te brengen, wat ons helpt om de (soms zwakke) signalen te herkennen die verandering inluiden. Via onze entiteiten maken we die verandering investeerbaar om daarmee maatschappelijke en financiële waarde te realiseren.

Missie

Investeren in maatschappelijk welzijn.

Het Rasile ecosysteem is erop gericht om het vermogen dat we gezamenlijk beheren zo in te zetten dat het maatschappelijk en financieel rendeert. Rasile is onze ontmoetingsplek. Hier vinden we inspiratie en krijgen we de ondersteuning om onze kerntaak zo goed mogelijk uit te voeren. Rasile maakt de onzichtbare verbanden zichtbaar. Rasile laat zien dat iedereen binnen ons ecosysteem—medewerkers, klanten, partners en andere belanghebbenden—een bijdrage levert aan het realiseren van onze missie.

Responsible Rasile

Via het initiatief Responsible Rasile inspireren we onze medewerkers en partners om zowel individueel als maatschappelijk welzijn te bevorderen, en zetten we ons in voor een veilige, gezonde en inclusieve werkomgeving. Een voorbeeld van dit initiatief is de mogelijkheid voor werknemers om 10% van hun werkuren aan vrijwilligerswerk te besteden.

We focussen ons op drie specifieke Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Goede gezondheid en welzijn, Duurzame steden en gemeenschappen, en Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Historie

De Rasile Group is ontstaan uit investeringsmaatschappij Dasym. Deze organisatie werd in 2000 opgericht tijdens het hoogtepunt van de internetbubbel vanuit het idee dat technologie mensen meer mogelijkheden geeft om hun levenskwaliteit te verhogen.

Dasym onderbouwde dit idee met uitgebreid onderzoek waardoor ze in staat waren om de (soms zwakke) signalen te herkennen die verandering inluiden. Naast een interne onderzoeksafdeling met economen en industriespecialisten, werkte Dasym nauw samen met de denktank FreedomLab (en hun netwerk van experts), en nam het bedrijf later over. 

Ruim 20 jaar beperkte het handelingsgebied van Dasym zich tot investeringen middels fondsen en managed accounts in veelal beursgenoteerde ondernemingen. Maar de gesignaleerde veranderingen spelen overal in de maatschappij en daarom ging Dasym uitbreiden naar vastgoed en ventures.

In 2020 richtte Dasym Dalpha op, een vastgoedonderneming die het anders ging doen. Niet alleen gebouwen neerzetten en beheren, maar met aandacht voor de buurt en de bril gericht op de toekomst, op generatie Alpha.

Met Dalpha staat Rasile nu met één voet in de fysieke wereld en via Dasym met de andere voet in de financiële wereld. Via FreedomLab richt Rasile een lens op de toekomst en maakt ze de vertaalslag van theorie naar praktijk. Deze combinatie zorgt ervoor dat Rasile financieel en maatschappelijk rendement kan realiseren, gebaseerd op gedachtegoed dat we gezamenlijk ontwikkelen, met als missie een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk welzijn.